Президентът е недоволен от рокадите, иска оставките на Борисов и Гешев

Тази вечер малко след осем часа президентът Румен Радев излезе сред протестиращите. Той ги призова да останат заедно и да продължат да излизат на улицата.

Президентът разговаря с част от демонстрантите. Той заяви, че не е съгласен с ремонта в кабинета, гласът на протестиращите не се чува и призова протестите да продължат.

„Оставките на цялото правителство и на главния прокурор са първата и задължителна стъпка към честни избори, към връщане на България по демократичния път, към началото на демонтажа на порочния управленски модел, който ни закотви на дъното на Европа”, заяви президентът Румен Радев.

„Никога българите не са били по-единни в решимостта си да си отвоюват държавата от мафията, за което ви благодаря”, коментира още той.

„Задачата е историческа. Тя изисква единство. На много плакати прочетох думата „заедно”. Мутри вън! Да живее България”, завърши Радев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.