Разказва Николай Василковски

На площада в Перник днес се събраха хиляди любители и приятели на ретроавтомобилите. Зрелищният автопарад представи интересни екземпляри от световната автомобилна индустрия.

Почти всеки собственик на такъв автомобил е вложил време и ресурси в реставрацията на своята кола. Някои като Александър имат в гаража си не една от тези красавици. Гордо ни показва своята черна Волга. „За тази съм дал много пари, много нерви. Трудно се намират части, ако искаш всичко да ти е оригинално”, разказва той.

 

 

Резултатът обаче е впечатляващ. Черната акула събира погледите на всички.

„Това са колите на нашето детство. Някои като ги видят - плачат. Други показват емоциите си по друг начин”, казва Александър.

Красимир ни показва своята гордост -  "УАЗ Hunter" - мощен представител на руското автомобилостроене. „Тази машина минава навсякъде. Усещането е специално, не може да се опише с думи”, коментира той.

 

 

Ретропарадът на клуб "Авангард" е първи в града. След като цял Перник се потопи в атмосферата на миналото, колите поеха на поход към Рилския манастир.

Повече подробности във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.