Общо 9,5 млн. лв. са инвестирани в съоръжението

Първият аквапарк в София отвори официално днес. Съоръжението се намира в парк „Възраждане”. Посетителите ще могат да се насладят на 5 външни басейна и 8  пързалки. Работното време на аквапарка е от 09.00 до 21.00 ч. Очаква се скоро да има и минерална вода в басейните.

Стойността на атракциона и парковото пространство около него е над 9,5 млн. лв.

Външната зона включва развлекателен басейн с дълбочина 140 см, хидромасажен басейн с дълбочина 90 см, два детски басейна и бебешки басейн с дълбочина 20 см. Има открит външен бар.

Аквапаркът може да побере до 300 шезлонга, но в момента те са раздалечени, съгласно противоепидемичните мерки.

„Чадърите се намират на 5 метра разстояние един от друг. Температурата на всеки клиент се мери. Освен това атракционът постоянно се дезинфекцира”, коментира управителят на комплекса Андрей Калмаков.

Цените варират от 6 до 24 лв. в зависимост от височината на клиента, деня и часа на посещението. Намаления има за най-малките и най-възрастните.  

11 спасителя пък ще отговарят за сигурността на посетителите. „Едните отговарят за сигурността в басейните, а другите контролират пързалките, за да се спускат хората едва, когато предишните са излезли от съоръжението”, коментира управителят на компрекса.

Какво да очакват посетителите на новия аквапарк в София?

Първият аквапарк в София отваря врати (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.