Експертите съветват как да се справите, ако ви влияят

През последния летен месец до шест пъти ще има магнитни бури с различна сила, така че дори хора, на които не им влияят по принцип, могат да почувстват известен дискомфорт, пишат zdrave.to и dariknews.bg

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Слаба магнитна буря ще има на 2 август, така че няма да засегне по-голямата част от населението по никакъв начин. Средната буря ще е на 10 август. След още няколко дни - на 13-ти и 14-ти - ще се появят слаби явления, докато на 21 и 22 август ще има силна буря, която ще продължи повече от един ден. И последното събитие се очаква на 29 август.

Не е нужно да се притеснявате, ако тялото ви не реагира по никакъв начин на космическото време. Ако има някакво влияние, то ще е само под формата на леко влошаване на настроението. По правило хора, на които им влияят магнитните бури имат главоболие, вдигат кръвно налягането, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен. Също така, често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. За да коригирате ситуацията, струва си да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.

Магнитните бури могат да продължат няколко часа или няколко дни. В тази връзка експертите препоръчват винаги да имате в себе си аптечка, особено ако имате хронични заболявания (често се появяват рецидиви по време на бури).

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.