Наследникът на британския престол се включи във футболен подкаст за психичното здраве

Британският принц Уилям е взел участие в популярен подкаст на Би Би Си с бившия футболен ас Питър Крауч с цел да насочи общественото внимание към психичното здраве, предадоха световните агенции и БТА, позовавайки се двореца Кенсингтън.

Принц Уилям посети учените от Оксфорд, които разработват ваксина срещу COVID-19

 

Принц Уилям, внук на кралица Елизабет Втора и втори по ред наследник на британския престол, през последните години подсили кампанията си по въпросите на психичното здраве, призовавайки хората да говорят чрез благотворителна инициатива, наречена Heads Together.

Принц Уилям написа писмо до благотворително дружество на принцеса Даяна

В направеното от двореца Кенсингтън изявление се посочва, че принц Уилям се опитва да използва популярността на футбола, за да покаже, че психичното здраве е също толкова важно, колкото физическото.

"Трябва да се грижим и за доброто си психично здраве. Да се говори открито за него е сила, не слабост. Знаеш, че ако не се чувстваш добре, ако нещо те притеснява, не трябва да е проблем да говориш за това", казва принц Уилям. 

Чаровната усмивка на кралското семейство - принц Джордж на 7 (СНИМКИ)

На кого прилича принцеса Шарлот? (СНИМКИ)

Любопитни факти за кралица Елизабет Втора, които вероятно ще ви изненадат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.