Съдът пусна под домашен арест Ветко и Маринела

За втори път спецсъдът върна делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви на поправителен. Освен това магистратите пуснаха под домашен арест съпрузите. Маринела Арабаджиева трябва да излезе незабавно на свобода, а съпругът й трябва да изчака решението на горната инстанция.

Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Арабаджиеви

Един от мотивите съдът да върне делото на прокуратурата е проблем с европейската заповед за арест на Вълчо Арабаджиев. За него нямало разрешение да бъде екстрадиран от Испания за данъчни престъпления. Така според съда на Арабаджиев трябва да бъде повдигнато наново обвинение за данъчни престъпления, тъй като само преди дни дошло такова разрешение от Испания.

Пуснаха Маринела Арабаджиева под домашен арест

„Прокуратурата каза, че ще протестира, както и част от адвокатите ще обжалват мерките. Считам, че гаранция 500 000 лева е прекомерно голяма за моя клиент. Почти две години той е с тази гаранция, не се е укривал. За втори път съдът се произнася, че са допуснати процесуално нарушения от държавното обвинение”, обясни адвокатът на Вълчо Арабаджиев-младши Мариана Тодорова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.