Малко след 16 часа на една от протестиращите при Министерския съвет й стана лошо

Антиправителствените протести продължават. Продължават и блокадите на ключови кръстовища в София. Общината преговаря с протестиращите за отпушване на трафика на "Орлов мост".

Движението в центъра е затруднено. Градският транспорт се движи с променен маршрут.

Снощи недоволните се събраха в "Триъгълника на властта", където е разположен единият  палатков лагер. Демонстрантите хвърляха яйца и домати по  Министерския съвет, а около 9 вечерта тръгнаха на традиционното шествие, като крайната им цел беше "Орлов мост".

 

 

Там протестиращите се сляха с другия палатков лагер. След това се разделиха на групи и затвориха и други ключови кръстовища.

Палатките пред Министерския съвет и на "Орлов мост" останаха и през нощта. Заявката на хората е, че няма да се оттеглят, докато не получат така желаните оставки.

Общински служители се опитват да убедят протестиращите на „Орлов мост” да позволят придвижването на градския транспорт.

 

 

„Опитваме се да разговаряме с тях и се надяваме те да проявят разбиране”, казват служителите.

Исканията на протестиращите остават същите. „На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени ние сме готови да освободим движението”, казват протестиращите.

„Постоянно разговаряме с хората, които са на блокадата. Днес се очаква да има по-сериозни преговори с тях”, каза комисар Тони Тодоров на брифинг в СДВР, като заяви, че полицията е на място, за да не допуска физически сблъсъци.

По време на изявлението на Тодоров стана ясно, че протестът на "Орлов мост" не е позволен. Не можело обаче да се говори за толеранс от страна на органите на реда.

 

 

Красимир Димитров информира, че в Столичната община са получени стотици сигнали от граждани, които са възпрепятствани да отидат до работните си места. Той уточни, че от рано сутринта се водят преговори с хората на "Орлов мост".

 

 

„Има възможност по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” да пуснем градския транспорт, за да не се налага възрастни хора и инвалиди да изминават километри, за да намерят алтернативна линия”, каза още Димитров. 

Остава и блокадата пред Министерския съвет. Там малко след 16 часа на една от протестиращите й стана лошо. Това наложи идването на екип на Спешна помощ. Състоянието й се изяснява. Вероятно причината за това, че й е прилошало е горещото време.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.