Патрули на „Пътна полиция” са разположени на различни точки в страната

Масови акции започна полицията срещу джигитите на пътя. В Пловдив и региона са заловени рекордьорите по скорост. Патрули на „Пътната полиция” са разположени от днес на различни точки и по пътя за морето.

Заловиха млад шофьор, "прелетял" през Пловдив със 151 км/ч

8 патрула на полицията засичат скоростта на пътя към морето само в района на Пловдив. Засечени са десетки нарушения. Рекордът за скорост се държи от моторист, който се е движил с 229 км/ч при допустима скорост от 100 км/ч. в участък на магистрала „Тракия”. Глобен е с 1300 лева. Преди дни в Пловдив е засечен шофьор, карал със 119 км/ч, при ограничение от 50.

„Контролът ще бъде засилен най-вече през уикендите. Ще следим за употребата на алкохол и наркотици. Преди дни засякохме шофьор, карал с 119 км/ч. в града. Това поведение застрашава живота на хората", заяви в ефира на „Здравей, България" инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция” - Пловдив. Той призова родителите да возят децата си с колани и детски столчета.

Освен за превишена скорост, полицията в Пловдив е обявила война и на пияните водачи. През последната седмица в ареста попаднаха няколко човека, които са седнали зад волана солидно почерпени.

 

 

През лятната ваканция полицаи от Пловдив обучават деца на безопасно движение с велосипеди и тротинетки. Разясняват се и кои са опасните игри през лятната ваканция.

Заради екстремната жега на пътя от „Пътна полиция” призовават за разумно шофиране и чести почивки при дълъг път.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.