Днес е един от най-горещите дни в годината, термометрите в областта достигнаха 38 градуса

Няколко големи пожара бушуват на площ от хиляди декари на територията на Хасковска област. 

Най-сериозно е положението между селата Радовец, Присъдец и Филиповци. Огънят там пламва днес следобед. Той е обхванал площ от няколко хиляди декара. Горят предимно храсти и треви. Огънят е стигнал почти до първите къщи в селата Присадец и Филиповци, но пожарникарите са успели да го спрат. Пожарът периодично се разраства и превзема нови площи. Той е близо до турската граница. Дежурни екипи на пожарната остават там и през нощта.

 

 

Друг голям пожар гори край село Шишманово, Харманлийско. Огънят е обхванал около 1 000 декара широколистна гора, треви и храсти в периметъра между селата Българе, Шишманово и Овчарово. Осем екипа на пожарната са на място. В гасенето са се включили и доброволци. Опасност за населените места няма.

„Искрено се надявам пожарите да не стигнат до селата. Опасно е”, каза кметът на Харманли Мария Киркова.

 

 

Днес е един от най-горещите дни в годината. Термометрите в областта достигнаха 38 градуса. В това горещо време се препоръчва да не се пали огън и да не се работи на полето.

Репортер: Димитър Иванов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.