Те са дошли на бял свят преди две седмици

Две малки новородени от семейство червени панди в зоопарк в северозападната турска провинция Коджаели, са добра новина за видa, застрашен от изчезване, съобщава „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

Червена панда се роди в германска зоологическа градина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Червените панди с произход от Непал и Китай, бяха докарани в Ботаническия парк в провинцията през 2014 г. за размножаване. През миналата седмица им се родиха две малки и те полагат грижи за тях, преди да ги покажат през август на посетителите.

Червените панди в зоопарка в Ню Йорк се радват на снега

В момента малките са в затворено пространство със своята майка, която тепърва ще им позволява да изследват откритата зона на заграждението си. „Ние не ги притесняваме, освен седмичните здравни проверки. Червените панди са чувствителни животни. Те не се чифтосват, ако са стресирани, неспокойни. Новите раждания показват, че тук им е удобно“, казаха служителите.

ЗА ВТОРИ ПЪТ: Червена панда избяга от зоопарк (СНИМКА)

Популацията на червената панда е паднала под 10 000 в дивата природа. "Те се чифтосват веднъж годишно, така че това раждане е много рядко", добавят от зоопарка.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.