Това ще е първо подобно приземяване от 45 години насам

Двамата астронавти, които са екипажът на SpaceX, се готвят да се завърнат на Земята, като паднат с капсула в океана, съобщи Асошейтед прес. Това ще е първо подобно приземяване от 45 години насам и астронавтите са се подготвили, предаде БТА.

Астронавти излязоха на последна космическа разходка преди разкачването на кораба на SpaceX (ВИДЕО+СНИМКИ)

Частната компания SpaceX и НАСА планират да върнат астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен от Международната космическа станция на Земята в неделя следобед с капсула "Дракон", която да падне в Мексиканския залив край бреговете на Флорида. Управлението на полетите следи внимателно движението на урагана "Исая", който се очаква да достигне източните брегове на Флорида. Властите в Маями отправиха предупреждение за евакуация на плажовете.

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Предвижда се около час, след като капсулата падне в океана, тя да бъде вдигната с кран на борда на кораб на SpaceX, където люкът й ще бъде отворен и астронавтите ще излязат. Лекари и спасителни екипи с експерти от различни области ще посрещнат астронавтите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.