Тези, които дадат положителна проба, ще трябва да останат под карантина за 14 дни

Пътниците, пристигащи във Франция от 16 страни със силно разпространение на коронавируса, ще трябва да си правят тестове при влизане на френска територия на летищата и пристанищата, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Швеция премахва ограниченията за пътуване до четири страни

Френският премиер Жан Кастекс обяви миналия месец, че от 1 август за пристигащите от страните в списъка ще се изисква да се тестват, освен ако не представят доказателство за отрицателен резултат от изследване, направено до 72 часа преди заминаването. Хората, които дадат положителна проба във Франция, ще трябва да останат под карантина за 14 дни.

Още европейски страни въвеждат ограничителни мерки заради COVID-19

Като цяло Франция не разрешава пътувания от и до тези 16 държави, сред които са САЩ и Бразилия. Това означава, че изискването за тестове е насочено към хората, които пристигат на основание определени обстоятелства - например френски граждани, които живеят в тези страни или граждани на съответните държави с местожителство във Франция, уточни Кастекс.

Франция въвежда задължителни тестове за COVID-19 за пътници от 16 страни

Здравните власти съобщиха, че броят на потвърдените случаи на COVID-19 в континенталната част на Франция е скочил през последните седмици. По-рано правителството обяви задължително носене на маски във всички закрити обществени пространства. Засега френското правителство изключва въвеждане на нова карантина след почти пълното блокиране на страната за близо два месеца между март и май.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.