Новата започва със слънчево и сухо време

В ранните часове на неделния ден ще е облачно с възможни слаби превалявания в някои централни и източни райони на страната. Тенденцията е до обяд валежите да спрат. След обяд почти в цялата страна времето ще е слънчево. Топло, дори горещо в часовете до вечерта с температури между 29 до 34 градуса. Най-високи стойности - около река Дунав, в Горнотракийската низина и в долното течение на Струма.

По Черноморието се очертава облачно сутринта с вероятност тук-там да превали слабо. Повече слънце - следобед. Темпратурите на въздуха – 27-30 градуса, на морската вода – 27-28 градуса. Вълнението – по-осезаемо на юг, с височина на вълните около метър.

В понеделник и вторник ще е сухо и слънчево в цялата страна. Смущение на времето ще има в средата на седмицата, но то ще обхване предимно западните райони с превалявания и гръмотевици. Дневните температури през цялата нова седмица ще се колебаят около 30 градуса.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.