Парламентарното мнозинство е стабилно, стабилно е и правителството, заяви транспротният министър

„Не знам дали протестите ще увеличат избирателната активност, но със сигурност ще увеличат силата на партийните ядра на традиционните партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриотите. Новообразуващите се партии няма да имат време да го направят”. Това заяви в предаването „Неделята на NOVA” транспортният министър Росен Желязков.

„Правителството е дотолкова стабилно, доколкото е стабилно парламентарното мнозинство, което в момента е стабилно”, коментира още Желязков.

Остава блокадата на кръстовището пред СУ

Той заяви още, че ако правителството изкара мандата си и се организират избори след 7 месеца, на тях ще има машинно гласуване. Със служебен кабинет това не би било възможно.

„В закона е казано, че на следващите избори трябва да има машинно гласуване”, обясни Желязков.

„В края на мандата е естествено да се очаква недоволство. То се натрупва при всяко управление. Голяма част от протестиращите са млади хора, живели през по-голямата част от живота си с 3 правителства на Бойко Борисов, имали са възможност да учат навън – Берлин, Хага, Лондон, Париж. Очакват в България същия подреден свят. Няма как да стане за една държава, която само преди 30 години излезе като най-бедната от социалистическия лагер”, коментира министърът.  

„Има справедливи искания, има и искания, които целят създаването на хаос, има и неадресирани искания. Всяко едно от тях заслужава внимание”, смята Росен Желязков.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.