При най-малко 36 души от екипажа на "Роалд Амундсен" е открит коронавирус

Норвежките власти са решили да ограничат круизните пътувания след разпространението на COVID-19 на кораба "Роалд Амундсен" на Хюртирютен (Hurtigruten), най-голямата норвежка компания в сектора. Това съобщи днес министърът на здравеопазването Бент Хьойе, цитиран от ТАСС.

Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от България

Временно ограничаваме круизните пътувания, за да спрем заразата. Поводът е ситуацията при Хюртирютен, каза министърът. По думите му се забранява на кораби с над 100 пътници на борда да спират в норвежки пристанища и да позволяват на пътниците и екипажа да слизат на сушата.

По-рано днес Хюртирютен съобщи, че спира за неопределен срок експедиционните си круизи заради огнище на коронавирус на кораба "Роалд Амундсен". Освен с този кораб са отменени и плавания на корабите "Фритьоф Нансен" и "Шпицберген" както в норвежки води, така и извън тях.

Румъния въведе задължителни маски на открито в 24 окръга и на морето

При най-малко 36 души от екипажа на "Роалд Амундсен" е открит коронавирус. Сред заразените 33 са филипинци, а двама са граждани на Норвегия и Германия. Четирима от заразените са в болница. Коронавирус е установен и у четирима пътници.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.