Точно преди един месец се състоя масово протестно ходене на плаж в парка

Поредна акция в парк „Росенец“. Лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов и симпатизанти на партията отново отидоха до имота, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да проверят има ли достъп до плажа, който бе ограничен заради ограда.

Връщат пътя до плажа „Росенец” на Община Бургас

Точно преди един месец се състоя масово протестно ходене на плаж в парк „Росенец“. Според Иванов държавата трябва да се намеси и да издаде акт за държавна собственост, както и Министерството на туризма да актува плажа като такъв.

Проверката му установи безпрепятствен достъп до плажа и частично махната ограда. Оградите с надпис „строителен обект“ са преместени, така че да има достъп до продължаващата част от общинския път след това през държавен имот и до плажа се стига безпрепятствено. Там имаше няколко плажуващи, които заявиха, че се възползвали от възможността.

Протест за парк "Росенец" в Бургас

Иванов обаче смята, че хората там са получили информация за подготвяната от него акция и заради това са преместили оградите.

„Достъпът е свободен за момента, защото видяхме, че ограда има, премахната е половината от нея и е складирана до пътя, така,че веднага да може да бъде възстановена. Ако това нещо не се случи до края на седмицата, ние отново ще призовем за масово плажуване”, коментира Христо Иванов.

Христо Иванов отказа да отговори на журналистически въпрос, дали и кога ще направи акция в местността „Буджака”.

„Не мога да коментирам, защото не съм запознат с казуса. Говоря за „Росенец”, защото се намираме тук”, каза Иванов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.