Откритото писмо е подкрепено от всички национални медии членки на АБРО

Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори - с категорична позиция срещу агресията към журналисти при отразяване на протестите в страната.

Откритото писмо е подкрепено от всички национални медии членки на АБРО, сред които - БНТ, БНР, bTV и NOVA.

АБРО призовава към зачитане на личната неприкосновеност на журналистите при изпълняването на техните обществени функции да отразяват случващото се.  

В последните дни наблюдаваме насилие, грубо и унизително отношение към наши колеги, се казва в позицията. Гражданските протести са проява на обществена зрялост и свободен израз на лични и политически убеждения. Насилието и агресията не са част от демократичните ценности, пишат още от АБРО.  


 
От организацията се обърнаха с призив за уважение към личната неприкосновеност и професионален дълг на нашите колеги – журналисти.

Повод за позицията е агресия срещу екип на новините на NOVA снощи, на „Орлов мост”. По време на протеста колегите ни бяха обградени и станаха жертва на вербална агресия.

"Нова Броудкастинг Груп" категорично застава зад екипите си на терен, които спазват всички професионални правила и стандарти в ежедневната си работа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.