Д-р Радислав Наков е отхвърлен от асистентското място в катедрата по „Гастроентерология”

Онкоболен млад лекар осъди Медицинския университет в София. Д-р Радислав Наков е отхвърлен от асистентското място в катедрата по „Гастроентерология”. Съдът обяви решението на учебното заведение за невалидно и нищожно.

Отказаха на млад онкоболен лекар да стане асистент в Медицинския университет (ВИДЕО)

„Приемам това решение като морална победа. Този случай се превърна в много повече от моя лична битка, а по-скоро в символ на борбата с несправедливостта с това, което се случва в академичните ни среди. Искрено вярвам, че този случай ще доведе до по-добри разбирания и разчети на правилниците на университета”, заяви д-р Наков.

Неговата мечта е освен да лекува, да преподава и знанията си. Той вярва, че дискриминация в лекарското общество не бива да съществува. И се надява неговият случай да е на човешка злонамереност.

Бил ли е дискриминиран лекар в конкурс за асистенти в МУ-София?

 

„Аз съм благодарен на колегите ми, които изразиха благодарност и подкрепа спрямо моя случай и тежката ситуация. Трябва да се борим докрай, за да намерим справедливост. Защото това носи удовлетворение”, смята д-р Наков.

Той е на мнение, че случаи като негови са много и ще бъде за пример и на други, които да се борят с несправедливостта.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.