Това стана малко след 10.00 ч.

Протестиращи опитаха да блокират кръговото на 4-и километър в София. Това стана малко след 10.00 ч. Хората, участващи в протеста, се опитаха да спрат колите при една от пешеходните пътеки, разположена в близост до зала „Арена Армеец”. Движението беше затруднено, но не и блокирано.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още във вторник вечерта участниците в антиправителствения протест се заканиха да се съберат около „София Тех Парк”, където се проведе партийната конференция на ГЕРБ. Недоволните от управлението бяха спрени в двора на сградата, защото не са официално поканени на събитието.

На място бе зам.-началникът на „Охранителна полиция” към СДВР, който уточни, че полицията е извикана по сигнал за нерегламентирано влизане в частна собственост. Конференцията се охраняваше от частна фирма.

От полицията съобщиха, че малко след 12:30 ч. е възникнало напрежение между протестиращи и участници в партиен форум. 

„Просто вървяхме заедно с последната част от симпатизантите на ГЕРБ навътре. Към нас се затичаха 15 момчета, и започнах да ни бият. Бяха с черни блузи, организирани. Хвърляха телефоните на хората, които снимаха”, разказа пострадалият протестиращ Антони Аврамов.  

„Днес бях свидетел на много провокации от едно определено момче или може би група, защото около него ходеха подозрителни хора с маски. Започнах да снимам, а той започна да ме обижда и ме удари по корема”, разказа Ася Попова, пресаташе в Министерство на земеделието.

Счупено е било и стъкло на автомобил, паркиран на бул. "Шипченски проход". На място се извършва оглед. От МВР информираха и за мъж без лични документи, който е отведен в столично районно управление за установяване на самоличността му.

Движението при 4-и км беше изцяло възстановено около 14:00 ч., когато протестиращите се разотидоха. 

НА ЖИВО: ГЕРБ се събра на Национална конференция

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.