Със срещата стартира новият сезон в efbet Лига

ЦСКА 1948 и ЦСКА завършиха 2:2 в историческия мач, с който стартира новият сезон в efbet Лига. Головете за новака в efbet Лига вкараха Мартин Камбуров (19) и Даниел Младенов (33). Валентин Антов (45+3) и Али Соу (52) се разписаха за символичните гости, предаде Gong.bg.

Головото шоу на Националния стадион "Васил Левски" бе помрачено от тежките травми, които получиха Димитър Пиргов и новото попълнение на ЦСКА Юрген Матей. Двамата си удариха главите във въздушен двубой в края на първата част и бяха откарани в болница.


 
Срещата започна равностойно, като и двата отбора явно не искаха да рискуват. Все пак символичните гости владееха повече топката.

Резултатът бе открит в 19-ата минута от ЦСКА 1948. Гола вкара капитанът на тима Мартин Камбуров. Хубава атака на Галин Иванов и Васил Шопов завърши с елегантно подаване към ветерана, който с лекота отбеляза първия си гол с "червената" фланелка.

ЦСКА 1948 нанесе втори удар в 33-ата минута и прати съперника в нокдаун. Брадли Мазику сгреши при изнасянето на топката и отново Васил Шопов бе архитектът на головата атака.  Той достави топката на Галин Иванов, чийто удар беше блокиран от Турицов, но Дани Младенов дебнеше отблизо и за опитен голмайстор като него не бе трудно да направи 2:0.
 
В края на първото полувреме Юрген Матей и Димитър Пиргов се сблъскаха жестоко във въздушен двубой и се наложи медицинските щабове на двата отбора да влизат на терена. Окървавените им глави бяха бинтовани, но и това не помогна. Защитникът на ЦСКА Матей бе сменен от Ахмедов, който бърдо заяви присъствие на терена. Дълбоко в добавеното време на първата част Тиаго Родригес центрира от фаул, Ахмедов с глава върна към Антов, който насочи топката във вратата на Наумов. 
На почивката стана ясно, че и Пиргов не може да продължи мача и бе заменен от Симеон Петров. 7 минути по-късно Али Соу изравни резултата. Отново резервата Ахмедов бе в основата на попадението, след като се пребори за топката пред наказателното поле и допринесе тя да стигне до Али Соу. Гамбиецът показа превъзходните си качества и с мощен шут по диагонала не остави шансове на вратаря Наумов.
 
Изравнителният гол успокои страстите на терена и двата отбора заложиха на изчаквателната тактика.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.