Природното бедствие повреди десетки къщи и блокира пътища

Трима души - баба, дядо и бебе, загинаха при наводнения, причинени от проливни дъждове на гръцкия остров Евия. Природното бедствие повреди десетки къщи и блокира пътища в неделя сутрин.

Родителите на починалото 8-месечно бебе са невредими. Семейството е живяло в къща в село Политика. 

Снимка: БГНЕС

Часове по-рано спасителните служби се отзовали на сигнал за възрастни мъж и жена в безсъзнание, живущи в различни къщи в същото село. Впоследствие здравните власти съобщиха, че 80-годишните жители на селото са починали.

Наводнение блокира пътища в западната част на Евия, която се намира на около 100 километра североизточно от Атина. За кратко туристи бяха блокирани в къмпинг на острова, но са освободени.

Снимка: БГНЕС

Населението на острова пострада след мощна буря в събота вечер, която продължи цяла нощ. Политика и няколко околни села бяха силно засегнати, а блокираните пътища попречиха на пожарните коли да стигнат до засегнатите места. Две реки излязоха от коритата си и наводниха приземните етажи на десетки къщи.

Около 100 пожарникари и два хеликоптера се включиха в спасителните операции.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.