Причината - нямат вода вече 4 години

На протест днес излязоха и жителите на местност "Панорамата" край Варна. Причината - вече 4 години живеещите в района са със спряно водоподаване заради свлачище. Пътят между курортите "Златни пясъци" и "Албена" беше блокиран, а исканията им са за изграждането на нов водопровод в района. Хората са категорични, че ако не бъде пусната водата ще излизат на протест всяка неделя. 

Водна криза в село до София

"Аз се справям с 50 лева за два кубика вода, но ми повишиха цената на водата от 50 на 60 лева, тъй като ми повишиха пенсията с 30 лева. Водоноска два кубика струва 60 лева", коментира протестиращата Юлия Мирчева.

Вилна зона между Албена и Балчик е без вода в разгара на сезона

"Главният проблем е че, цялата зона е активно свлачище. Друг проблем е, че не е влязъл в сила общият устройствен план на Община Аксаково и по тази причина не може да се възложи към момента проектиране", коментира Димитър Димитров, началник на отдел "Пожарна безопасност, защита на населението" в Община Аксаково.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.