Кражбата е извършена в столичния квартал "Овча купел"

Мъж открадна колело от дете в столичния квартал „Овча купел”. Радостта на крадеца обаче се оказала доста кратка, защото очевидец подгонил престъпника с автомобила си и го принудил да се откаже от плячката си. Сюжетът се разиграва около 20.30 ч. в сряда.

„Дръжте крадеца”: Мъж се представя за данъчен, за да не плаща сметки в заведение (ВИДЕО)

„За съжаление не успяхме да установим крадеца. В крайна сметка се оказва, че когато има добри хора около нас, които реагират адекватно, може да имаме и щастлива развръзка”, разказа бащата на детето, което е станало жертва на опита за кражба – Йордан Тодоров.

Мъжът не е подавал сигнал в полицията, тъй като в действителност кражба няма. Публикува пост в социалните мрежи, за да даде гласност на случилото се. Казва, че не познавал мъжа, който е спасил колелото на детето му.

Мним търговец задигна пари от касата на заведение в София (ВИДЕО)

„Исках да изкажа своята благодарност. В крайна сметка се свързахме един с друг, разговаряхме по темата. Децата го помолили за помощ. Когато видял, че няма как да се измъкне, крадецът оставил колелото и избягал пеша”, разказва Йордан Тодоров.

Според него в квартала подобни набези са чести и неговият случай е повод институциите да работят за превенцията им.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.