Случката разбуни духовете в социалните мрежи

Разговор между Христо Иванов и бизнесмена и бивш депутат Димитър Ламбовски разбуни духовете в социалните мрежи. Причината е, че в него е намесено името на едно от знаковите лица от престъпната групировка СИК – Младен Михалев - Маджо.

Всяка вечер Христо Иванов излъчва на живо участието си в антиправителствените протести. Прави го и снощи. Докато лидерът на "Да, България" протестираше около палатковия лагер на „Орлов мост” и излъчваше  на живо в социалните мрежи, към него се приближи негов съратник и поиска да се снима с него.  „Я ме щракни, защото като стане премиер, дет‘ се вика, да не ни забрави“, започва разговора бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски.

Освен бивш депутат от НДСВ, Ламбовски е свързан с бившата силова групировка СИК и е собственик на частното гробище в Бояна. Ламбовски е и ключов свидетел по разследване на Антикорупционния фонд.

Днес телефонът му беше изключен. Екип на NOVA го потърси в офиса му в квартал „Бояна”. Оказа се, че адвокатът приема там само избрани журналисти.

NOVA направи опити за интервю и с лидера на "Да, България" Христо Иванов. От офиса на партията заявиха, че Иванов отсъства и ще бъде на протеста, където може да бъде записан.

Продължението на разговора на Христо Иванов с Ламбовски (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Още снощи хората от протеста помолиха Христо Иванов да изясни конфузната ситуация. Един от тях е Кирил Радев, който преди дни стана обект на агресия по време на партийната конференция на ГЕРБ. Радев попита Иванов, защо се смущава при споменаването на Маджо.

Христо Иванов му отговори през социалната мрежа. Там той обясни, че е прекъснал разговора с Димитър Ламбовски, защото живите му излъчвания не били платформа за подобни сюжети. И допълва, че разбира интереса по темата, но той нямал представа "коя мутра с коя друга мутра разговаря".

Радев обаче не остана доволен от дадените отговори и отново попита: „Защо Христо Иванов бяга и не иска да го чуе? Очевидно той знае какво ще му каже Ламбовски. Очевидно знае кой е Тоя и няма смисъл да казва, че не знае кой е Тоя”.

Кирил Радев се съмнява и в тезата, че Ламбовски е провокатор. А доказателството - разговорът между двамата протестиращи на „Орлов мост” продължава.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.