Стигна се и до блокада на движението по булевард "Дондуков"

33-тата вечер на антиправителствени протести премина без сериозно напрежение. Хората отново се събраха в Триъгълника на властта около 19 ч. Протестиращите бяха подготвили и нова изненада - този път оставиха книги с послания пред Министерския съвет.

В София се появи и нова блокада - на бул. "Дондуков" пред Министерския съвет. Там майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" разпънаха палатките си и заявиха, че няма да вдигнат блокадата. 

Заради затворените кръстовища и булеварди в София е променено и разписанието на градския транспорт.

 

Организаторите от така нареченото "Отровно трио" обявиха, че блокадите в цялата страна ще продължат до оставката на правителството и главния прокурор.  

Променени са маршрутите на Автобусни линии № 9 и 75 както следва:

Автобусна линия №75  в посока площад „Орлов мост“ се движи от кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Мадрид“ направо по бул. „Янко Сакъзов“, обратен завой на площад „Паметник Левски“, по бул. „Янко Сакъзов“ и по маршрута си посока станция "Гео Милев".

Автобусна линия № 9 в посока ул. „Ген. Гурко" от кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - ул. „Оборище“ направо по ул. „Оборище“, надясно по бул. „Васил Левски“, на площад „Паметник Левски“ надясно бул. „Янко Сакъзов“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и наляво по ул. "Оборище" по маршрута си посока Автобаза "Искър".

 

Отново с блокада осъмна и Варна. Демонстрантите върнаха палатките на булеварда пред общината. Остават и шатрите отстрани на тротоара.

Снощи през града премина традиционното шествие, след което  движението беше възстановено.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.