Правителството въведе нови мерки в страната заради ръст на заразените с COVID-19

Гърция обяви вечерен час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, след като случаите на коронавирус в страната достигнаха нов връх. 

Ръст на заболелите от коронавирус в Европа

Баровете и ресторантите на Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит ще спират работа в полунощ и ще отварят отново чак на сутринта. Така на практика се налага забрана на нощния живот в гръцките курорти. Ограниченията ще важат до 23 август.

В понеделник говорителят на правителството обяви и нови ограничения за влизане от Балканите и за пристигащите с полети от няколко европейски страни. 

Поставят гръцки остров под карантина

Сред новите мерки на гръцкото правителство е изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от Белгия, Чехия, Нидерландия, Испания и Швеция. Отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването, ще се изисква и от всички, които преминават сухопътните граници на страната. В това число влизат и постоянно пребиваващите в Гърция, които са пътували в чужбина. Това изискване влиза в сила от 17 август.

В страната от началото на пандемията са регистрирани 5 749 случая на коронавирус, смъртните случаи са над 200. За денонощието са регистрирани 126 новозаразени.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.