Премиерът коментира и скандалния запис на Христо Иванов за Маджо

„До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира тази сутрин строителството на пътища в страната. С него пътува и зам.-регионалният министър Николай Нанков. 

„За разлика от тях, дето събират CV-та, имаме да решаваме COVID-19, болници, зелена сделка, имаме толкова неща, които трябва да се подготвят", коментира премиерът. „Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят”.

Според Борисов без консолидация на нацията нямало и как да се осъществят важните проекти за страната.   

„Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кого ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влязат в парламента? Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати?”.

 

 

Борисов коментира скандалния запис на Христо Иванов за Маджо.

„Не ги коментирай, Нанков, поименно, защото това за тях е комплимент. Аз на един мой министър бивш, само като му видях гузната физиономия, уплашена, и как вика "бягай, бягай, бягай"...Той знае какво прави много добре. Двуличието ще им блесне със страшна сила. Всичко рано или късно излиза наяве. Ама такова оправдаване, бягане... Той само да се погледне, защото аз му го препратих. Тази физиономия казва всичко, оправданията са ненужни. Гузната физиономия не можеш да я оправдаеш и всички видяха", коментира Борисов, а зам.-регионалният министър Николай Нанков добави, че от вчера Иванов е сменил версията си по темата шест пъти.

 

По време на обхода по новостроящата се магистрала, Борисов запита защо докато шества, така нареченото „Отровно трио” не са показали и направеното от ГЕРБ.

„Разбрах, че са идвали дотук, да гледат и да показват, но не са успели да покажат това какво създаваме, да има да блокират, да затварят, да има да възпрепятстват. Демокрация, всеки да прави каквото иска, но трябваше да продължат автопохода и да покажат и това. За това ли искат оставка също? От ляво и от дясно - чукар и през него трябва да мине магистрала. ще мине време, ще кажат: „Добре, че ги направиха тези неща””, коментира Борисов.

По план новият аутобан трябва да е напълно готов до месец септември.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.