Премиерът коментира изражението на Иванов по време на живото му включване, когато се споменава Маджо

Казусът „Маджо” доведе до задочен сблъсък между премиера Бойко Борисов и лидера на „Да, България” Христо Иванов. Преди два дни бившият правосъден министър прекъсна свой събеседник по време на живо включване, когато се спомена името на силовия бизнесмен.

ПРИ ЖИВО ВКЛЮЧВАНЕ: Името на Маджо се появи в разговор с Христо Иванов

Докато социалните мрежи са изпълнени с коментари кой чака вести от Маджо, видеото на Христо Иванов и бившия депутат Димитър Ламбовски предизвика и интереса на премиера. От джипа си Борисов определи физиономията на Иванов като „гузна”.

„Аз на един мой министър, бивш, само като му видях гузната физиономия и уплашен как вика: „Бягай, бягай!”... Той знае какво прави. Двуличието им ще блесне със страшна сила. Всичко рано или късно излиза наяве”, смята премиерът Борисов.

„Ама такова оправдаване, такова бягане и буйство. Той само да се погледне в огледалото. Да си погледне гузната физиономия, тази физиономия казва всичко, оправданията са ненужни”, допълва още министър-председателят. 

Кирил Радев: Мисля, че Христо Иванов знае какво искаше да му каже Ламбовски

Репликата на премиера не се понрави на лидера на „Да, България” и бивш правосъден министър от втория кабинет на Борисов. Затова той отиде на акция пред Висшия съдебен съвет.

„По никакъв начин няма да позволя моето име да се произнася в едно изречение с Маджо. Това няма да ви се получи, уважаеми господа от ГЕРБ. И на теб, Бойко, няма да ти се получи”, бяха думите на Христо Иванов, който щял да пита Борисов за неговите отношения с Маджо.

Тази сутрин Кирил Радев – един от активните представители на протеста, остана разочарован от обясненията на Иванов по казуса „Маджо”.

„Г-н Иванов предварително каза, че не знае кой е „тоя”, въпросният цитиран. Впоследствие се спомена името на Мавродиев. И аз не разбирам защо Иванов, който на два пъти обещава, че ще говори с г-н Ламбовски – после казва, че не е говорил”, пита Радев.

Христо Иванов не знаел кой е говорил с Маджо

Кирил Радев е анализирал и жестовете на Иванов от въпросната нощ. „Предлагам на всеки един, който се интересува от ситуацията, да наблюдава невербалното поведение на всички участници”, допълва той.

Засега Димитър Ламбовски отказва интервю за NOVA. Членовете на „Да, България” са на мнение, че лидерът им е попаднал в клопка.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.