Два екипа на пожарната са на място

Цистерна, превозваща битум, се е запалила по пътя близо до с. Беден в посока Широка лъка, където се полага асфалтова настилка. Екипи на пожарната, както и на полицията, са се отзовали на сигнала за инцидента, станал малко след 17 часа, предаде БНР.

Жертви и пострадали няма, само материални щети, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриян Петров. Той уточни, че възникналият пожар вече е загасен.

При полагане на битум на ремонтиран участък от трасето се е запалила бутилка пропан бутан, която е използвана за подгряване на битума в цистерната, смятат пожарникарите. Последвало взривяване на цистерната, а запалената бутилка изхвърчала в храстите над пътя, които също пламнали.

Огънят е овладян от няколко екипа пожарникари. Задната част на цистерната е напълно унищожена, а шофьорът е в шок. "Бързата реакция на пожарната е предотвратила по-големия проблем", коментира Петров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.