Причината - поредица от случаи на агресия, обиди и ритници от пациенти и техни близки

Медици от бургаската болница искат постоянен полицейски пост пред Спешното отделение през нощта. Причината - поредица от случаи на агресия, обиди и ритници от страна на пациенти и техни близки.

Последният пример е отпреди дни. Чуждестранен турист, постъпил в Спешното с рана на главата, налетял на бой на медицинския екип, докато те правили опит да промият раната му. Той съборил с ритник една от санитарките, в резултат на което тя получила сериозни травми.

Мъж нападна лекар в Спешното отделение в Радомир

„Агресията спрямо работещите в Спешно отделение и не само е постоянна”, заяви зам.- директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светлозар Георгиев.

 

 

„Това е така особено нощем, в летния сезон, когато много хора си позволяват злоупотреби с алкохол и други вещества. Всички, които идват тук, смятат, че са най-спешните, а всъщност колега, който е подготвен за това, трябва да решава кой да се обслужи веднага и кой може да почака”, допълни той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.