Инцидентът се размина по чудо без пострадали

Започва обезопасяването на сградата на НАП, от чиято фасада падна плоча и премаза автомобил. За късмет, инцидентът се размина без жертви. Плоскостта се откърти вчера сутринта, от последния - седми етаж. Парчета от панелите са падали и друг път-  през миналата и по-миналата година.

До проблема се е стигнало заради забавена обществена поръчка за ремонт на фасадата, признаха от националната агенция за приходите. Собственикът на премазания автомобил ще бъде обезщетен

Плоча от фасадата на НАП смачка кола в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Слава Богу, че на мястото не е имало човек. Тогава инцидентът щеше да бъде страшен. Паднала е гранитна плоча, дебела поне 3 см, която се е спуснала с невероятна скорост”, обясни зам.-кметът на район „Средец” инж. Валери Манолов.

Той допълни, че на мястото ще бъде изпратен екип, който ще състави протокол и ще направи снимков материал.

„Ще бъдат издадени предписания за отремонтиране на фасадата, която също ще се обследва. Ще се направи всичко възможно за нейното обезопасяване. Плочата се е откъртила, по всяка вероятност, заради дългия експлоатационен период”, коментира инж. Манолов.

 

 

Говорителят на НАП Росен Бъчваров посочи, че е обявена обществена поръчка за ремонт на фасадата на сградата седмица преди инцидента.

"Това е административна сграда, около която минават и други хора. За тази сграда е обявена обществена поръчка седмица преди този инцидент. Оказало се е недостатъчно времето, за да се сключи договорът и строителят да я обезопаси. 

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.