От пресценъра на държавното обвинение излязоха с уточнение относно медийни публикации

Провереният във вторник обект в Силистра е кафе-аперитив, а не детски център. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата в официална позиция.

Причината за направеното уточнение са медийни публикации, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“. В тях се цитира информация, публикувана в силистренска електронна медия, за извършена проверка за акцизни стоки в кафе-аперитив с детски център в града и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев.

Гешев съобщи за две разкрити убийства във Варненско

„В хода на операцията на МВР в Силистра са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува. Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка.

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра на 11 август е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден”, пишат от пресцентъра на държавното обвинение.

Гешев се срещна с прокурори и следователи от Апелативен район - Велико Търново

От там, допълват, че не отричат правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приемат опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.