Колата била забелязана в насрещното в квартал на градчето Сидни

Зрелищно полицейско преследване завърши по неочакван начин в Съединените щати. След поредица катастрофи и напрегнати моменти се оказало, че беглецът зад волана е 10-годишно момче. Според полицията е цяло чудо, че никой не е пострадал.

ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Беглец премина с колата си през парк, пълен с хора (ВИДЕО)

Колата била забелязана в насрещното в квартал на градчето Сидни. Опитите на полицаи да я спрат довели до рисковано преследване. На моменти скоростта била висока, а беглецът блъснал поне няколко коли, преди да бъде спрян. Станало ясно, че зад волана е 10-годишно момче. Кола била забелязана в насрещното в квартал на градчето Сидни. Опитите на полицаи да я спрат довели до рисковано преследване. На моменти скоростта била висока, а беглецът блъснал поне няколко коли, преди да бъде спрян. Станало ясно, че зад волана е 10-годишно момче. „Детето е било на гости при семейни приятели. То играело видеоигри, докато приятелчето му не си легнало. Тогава взело ключовете от колата", обясни  Уилям Шумейкър, капитан на полицията в Сидни.

Полицейските камери заснели как момчето блъска колата в две къщи. Материалните щети били големи, но полицаите казват, че е можело да бъде по-лошо. "При скоростите, които бяха достигнати при преследването, сме истински късметлии, че нямаше други шофьори или пешеходци в района", допълни Шумейкър.

Зрелищна гонка с полицията в Лос Анджелис (ВИДЕО)

Собственикът на къща, която беше обявена за "негодна за обитаване, казва, че е била договорена продажбата на имота и сделката може да пропадне.

А полицаите обясняват, че ако са знаели, че зад волана е дете, преследване едва ли е щяло да има. В Съединеините щати има дебат дали е не е по-опасно полицията да преследва бегълците, създавайки риск от тежки катастрофи с участието на случайни граждани.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.