Новата цифра означава, че Великобритания сега има по-малко смъртни случаи от Индия

Великобритания намали с 5000 броя на смъртните случаи от пандемията на коронавирус, след като преразгледа методиката на регистриране на починалите.

В Англия човек, който е умрял във всеки един момент след положителен тест, преди това би бил преброен като жертва на коронавируса, независимо от причината за смъртта.

В момента само тези, които умират в рамките на 28 дни след положителен тест, ще бъдат включени в статистиката на смъртността.

Гърция регистрира скок в инфекциите с COVID-19

Официалният брой на хората, починали от вируса във Великобритания, е спаднал от 46 706 на 41 339 при новата система, което е спад от 12%.

"Начинът, по който броим смъртните случаи при хора с коронавирус в Англия, първоначално е избран, за да се избегне подценяването на опасността от пандемията в ранните й етапи”, казва Джон Нютон, отговорен за подобряване на здравните грижи в Public Health England.

Новата цифра означава, че Великобритания сега има по-малко смъртни случаи от Индия, но все още е една от най-засегнатите страни в света и има най-висока смъртност в Европа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.