Той е третото ново попълнение в отбора за сезон 2020/2021 г.

"Лудогорец" представя най-новото си попълнение - Ихиньо Марин. Испанският нападател от "Нумансия" е поредният нов футболист в редиците на шампионите. Ръководството финализира преговорите с играча и той подписа личните си условия.

Неприятен жребий за "Лудогорец" в Шампионската лига

С екипа на "Нумансия" през миналия сезон Марин е изиграл 38 мача, в които е отбелязал 10 гола. Преди да премине в отбора от Сория нападателят е носил екипа на други два испански тима - "Мурсия" и "Валядолид".

"Лудогорец" представи ново звездно попълнение (ВИДЕО)

Ихиньо Марин е третото ново попълнение в "Лудогорец" за сезон 2020/2021 г. Преди него тимът привлече Алекс Сантана от бразилския гранд "Ботафого" и Бернард Текпетей от "Шалке 04".

„Идвам с огромни амбиции. Искам да отбележа много голове на отбора. Желая да помогна за изпълнението на целите“, започна 26-годишния Марин. „От първия ден ми показаха Разград. Всички съотборници се отнасят отлично с мен. Много ми помагат всеки ден, за да мога да се адаптирам. Много добри играчи виждам, че има в състава. Сега тимът е в процес на формиране, с доста нови играчи. Когато всички се опознаем достатъчно, отборът ще се подобри много“, добави Марин.

„Първо тренирах отделно от отбора, а вече съм с групата. Не бях тренирал две седмици преди това. Разбирам идеите на старши треньора. Той е човек, който работи много, дава ни добри насоки - как трябва да изглеждаме на терена, как трябва да се държим. Наблюдавах "Лудогорец" в Европа, мачове от българското първенство не съм гледал. Знам, че съставът се е класирал за Шампионската лига и Лига Европа и стилът ми харесва. Българският футбол е малко по-различен от испанския. В крайна сметка нещата са едни и същи – една топка, две врати, а целта е да вкараш във вратата. Въпрос на време е да свикна. Ще се опитам да спечеля доверието на старши треньора и да се преборя с конкуренцията. Най-силен съм в играта с глава“, каза още Марин при своето представяне.

„Избрахме Марин, защото вярваме, че неговите качества ще подобрят атаката ни. Наблюдавахме много негови мачове в Испания, отчетохме неговия стил на игра. С него ще бъдем по-ефективни в атака, което ще ни направи по-силни“, коментира треньорът Павел Върба. „Той идва от Испания, а на мен испанския футбол ми харесва страшно много. Влиза в комбинации, вкарва голове. Играч, от какъвто имаме нужда“, каза още чехът.

„Спортният директор движи трансферите. Заради коронавируса се удължи трансферния прозорец. Ще видим какво ще стане в Европа, в Шампионската лига, ако продължим напред, ще привличаме още нови играчи. Знам, че клубът прави всичко възможно да уреди Ихинио Марин още за мача със Славия“, добави Върба. „Това, че не побеждаваме, не се харесва на ръководството, на феновете. В Лудогорец са свикнали да печелят постоянно мачове. Отборът влиза в период на промени. Отделно от това, коронавирусът нанесе проблеми от всяко естество в клуба. Правим трансфери, идват нови играчи. Когато бъдем комплектни, бъдем здрави, нещата ще си дойдат на мястото“, каза той.

„Трябва да победим "Славия". Обстановката е нервна и ако не вземем трите точки, няма да е добре за нас. Талеб Тауата имаше проблем след вчерашната тренировка. Кешеру и Жоржиньо няма да играят, защото са в карантина. Ако те са отрицателни днес, ще започнат тренировки. Вандерсон и Пламен Илиев са с тежки контузии. Резултатите не са такива, каквито трябва да бъдат. Във фаза атака имаме проблеми, това е ясно за всички. Не знам да има напрежение в съблекалнята. Казахме си някои неща, но чак напрежение няма. Предстоят ни срещи със "Славия" и "Будучност" – ще опитаме да ги спечелим и двете. Ако не успеем, след това всичко е възможно“, завърши чехът.

 

 

КАРИЕРАТА НА ИХИНЬО МАРИН

2012-13 "Реал Мурсия" - 1/0

2014-15 "Лорка" - 24/3

2015 "Мурсия" - 5/0

2016 "Валядолид II" - 14/5

2016-17 "Валядолид II" - 31/13

2017-18 "Нумансия" - 29/6

2018-19 "Нумансия" - 28/2

2019-20 "Нумансия" - 38/10

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.