Според магистратите той може да извърши друго престъпление

Нападател попадна в ареста за 85 стотинки. Съдът в Бургас реши, че 18-годишният Исус Александров, обвинен за грабежа на тази сума от две деца, заслужава най-тежката мярка за неотклонение.

Нападението с нож се разиграва в обедните часове. 13-годишното момче разговаря със своя връстничка. Исус напада децата с нож, заплашва ги с викове и отмъква всичите им пари. Или общо - 85 стотинки. Пред разследващите обяснил че му трябвали.

Оказа се че отрасналият в приют  18-годишен младеж няма дом, няма никакви средства за препитание и е безработен. Обявяван е за общодържавно издирване 19 пъти, а три пъти е осъждан като малолетен и непълнолетен. Служебният му защитник Здравко Жекльов сподели, че за първи път в кариерата си на адвокат има случай с грабеж на 85 стотинки.  Обаче е съгласен с ареста. „Тук не е важна стойността на грабежа, важна е заплахата която е осъществена спрямо малолетни лица. Тук има отношение на психиката как се отразява върху дете което му се извади нож”, коментира адвокат Жекльов.

Съдът остави Исус зад решетките, защото може да извърши и по-тежко престъпление на улицата. „Употребява наркотици, освен това, това, което е най-удачно за него, времето което ще изкара в ареста ще му бъде приспаднато. Той има вече 6 месеца лишаване от свобода, което му бе наложено само преди месец и половина”, заключи служебният защитник на обвиняемия.

Репортер: Елена Танева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.