Отново блокада на кръстовището пред Румънското посолство

Тази вечер протестиращите блокираха за втори път бул. „Ситняково“ при Румънското посолство. Предния път, когато беше блокирано кръстовището, полицията премахна палатковия им лагер в ранните часове на следващия ден. Стигна се и до леко напрежение между протестиращите и водачи на автомобили.

Поради затваряне на кръстовището на бул.”Ситняково” и “Шипченски проход” при Румънското посолство са променени маршрутите начаст от градския транспорт, съответно:
Трамваите от линия 20 се движат до станция “Изток”.

Автобусите по линия 120 от “Алея Яворов” се движат по бул.” Цариградско шосе”, пл. “Авиация”, бул.”Асен Йорданов”, “Шипченски проход”, Ул.”Иван Димитров - Куклата”, бул.”Гео Милев” и по Ул.”Черковна” и по маршрута си.  

Автобусите от линия 72  са отклонени от бул."Алея Яворов" по бул."Цариградско шосе", Площад на Авиацията, бул".Асен Йорданов",бул."Шипченски проход" и по ул."Гео Милев" до бул."Ситняково", Автобусите от  линия 280 от бул."Цариградско шосе", по бул."Алея Яворов", бул."Драган Цанков", бул."Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски" и обратно по маршрута си. 

Автобусите от линии 213, 413 са пренасочени по бул."Асен  Йорданов", бул."Шипченски проход", бул."Ситняково" и по маршрута си двупосочно.  

Малко след 23:30 часа протестиращите освободиха движението на бул. „Ситняково“.

 

 

А днес в ранния следобед протестиращите от т.н. „Отровно трио” блокираха пътя към границата със Сърбия.Те бяха категорични, че ще има още много блокади - „за да си върнат държавата”.

„Решенията на премиера са цинизъм. Това е елементарен опит за спасяване”, каза проф. Велислав Минеков от „Отровното трио”.

„Искам смяна на системата, а не рестарт. Опитват се да ни залъгват, а ние сме тук за оставка. Ще решим кой да дойде”, казват други протестиращи.

В следобедните часове те отново се събраха, този път на „Ломско шосе” в столицата. Там те пресичаха интензивно пешеходна пътека. До пълно спиране на движението не се стигна, но се получи голямо задръстване, което изнерви шофьорите.

Протестиращи затвориха днес за час и половина движението и в двете платна на прохода на републиката до Гурково. Образуваха се километрични колони от ТИР-ове и леки автомобили. Жандармерия и полиция издадоха разпореждане за освобождаване на пътното платно, което предизвика гнева на групата, блокирала пътя.

 

 

Исканията на протестиращите остават непроменени. Полицията е на място и вече разговаря с хората.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.