Гледайте историята за най-мащабната спасителна акция на бреговата охрана на САЩ в събота от 22.10 ч.

Една епична история за човешката смелост и воля очаква зрителите в завладяващия екшън-трилър „Часът на героите“ тази вечер от 22.10 ч. по NOVA. Лентата разказва истинските събития, свързани с най-мащабната спасителна акция в историята на бреговата охрана на САЩ. На 18 февруари 1952 г. изключително силна буря връхлита Нова Англия, помитайки всичко по пътя си на Източното крайбрежие, включително два петролни танкера – “Пендълтън“ и “Форт Мърсър“, които са разцепени наполовина. На борда на бързо потъващия “Пендълтън“ са приклещени над 30 моряци. На плещите на първия помощник-инженер Рей Сайбърт (Кейси Афлек) ляга отговорността да поведе екипажа и да окуражи моряците да загърбят различията си и да заработят заедно, за да се измънкат от една от най-лошите бури, удряли Източното крайбрежие. Началникът на Бреговата охрана в Чатъм (Ерик Бана) изпраща на спасителна мисия моторизирана дървена спасителна лодка с повреден двигател и екипаж от четирима души, начело с капитан Уебър (Крис Пайн). Спасителната акция е почти невъзможна, рискът за всички е огромен, а шансът за оцеляване минимален.

За да екранизира събитията, описани в едноименния историческия роман на Майкъл Дж. Тогиас и Кейси Шърман, известният режисьор Крейг Гилеспи събира цяло съзвездие холивудски звезди, сред които Крис Пайн, Кейси Афлек, Бен Фостър, Ерик Бана, Холидей Грейнджър и Джон Ортиз.

“Часът на героите” е една обикновена история за няколко души, които имат определена професия, която в този конкретен ден ги отвежда на най-опасното място,” споделя Крис Пайн. “Не са го направили за слава, просто са си вършели работата.” “Това е една истинска история за истински хора и на какво са способни те, и как спасяването на своя и чуждия живот им помага да разберат и оценят собствената си сила.”, добавя Кейси Афлек.

Не пропускайте развръзката в хитовата лента “Часът на героите“ тази вечер от 22.10 ч. по NOVA.