В парада участва Трабант - реликва от шоу на Тодор Колев

Десетки ценители на стария соц - автомобил от цялата страна се събраха на Трабант фест в най-стария български курорт – Вършец . Хората се радваха на уникални автомобили, които са поддържани с много старание,  много години, след като са произведени.

Какво можем да видим на ретропарада в Перник?

Две бобини, две свещи, малко антифриз, спирачна течност, пълен резервоар и любов – това единодушно днес беше дефиницията за Трабант. Ивайло Миланов и дъщеря му например възприемат своето не като скраб, а като страст заради устройството на машината.

„В тази кола имаш директна връзка с всичко – ходова част, спирачки. Няма хидравлика, системи, всичко е директно”, казва Ивайло.

Призьорите пък го определяха още по-обобщаващо.  „За мен е живот! В смисъл моят живот е Трабант – това е. Не признавам други коли”, казва носителят на купата Петър Михов.

А фестът беше вълнуващ дори за тези, които обичайно карат други автомобили.

В парада участва Трабант - реликва от шоу на Тодор Колев, автентични и недокосвани от майстори коли, както и автомобили,  превърнати почти в луксозни, с всякакви цветове, с различни декорации и даже трабант - патрулка.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.