Мелатонинът играе много важна роля в нашето тяло

Тялото ни произвежда хормони и един от най-важните е мелатонинът. Този хормон играе много важна роля в нашето тяло. Казано по-просто, мелатонинът е отговорен за съня през нощта, а сутринта ни гарантира бодрост. В допълнение, хормонът мелатонин е силен антиоксидант. Мелатонинът се съдържа в големи количества в някои съвсем достъпни на пазара храни.

Мелатонинът е хормон, който забавя стареенето. Ето какво трябва да ядете, за да се почувствате на 20.

Череши

Този сезонен плод съдържа аскорбинова киселина, която от своя страна съдържа хормона мелатонин. Благодарение на черешите можете да бъдете вечно млади.

Банани

Бананите са богати на мелатонин. В допълнение, този плод съдържа огромно количество магнезий и калций. Също така бънанът е много полезен за сърцето ни.

Орехи

Ядките съдържат здравословни мазнини, които са от съществено значение за здравето на нашата кожа и нокти. В допълнение, орехите съдържат мелатонин, както и много други полезни за организма вещества.

Домати

Доматът е с високо съдържание на витамин С, който помага на имунната ни система да се бори с вируси и бактерии. Също така този плод е в състояние да се бори със свободните радикали, които според учените ускоряват стареенето.

Зърнени храни

Зърнените култури като ориз и овесени ядки съдържат достатъчно фибри и минерали за тялото, които стимулират хипофизата, която произвежда нужните за тялото ни хормони.

Яйца

Яйцата съдържат мощни антиоксиданти като селен и лутеин, които забавят стареенето. Редовната консумация на яйца предотвратява проблеми с нервната система и зрението.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.