Това съобщиха от прокуратурата

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения срещу двама души след възникналото напрежение по време на проства пред румънското посолство в София в понеделник. Тогава демонстранти потрошиха колата на жена, която опита да премине през блокадата. Двете деца на шофьорката също бяха в автомобила.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Обвиняеми са 25-годишният Георги Георгиев и Стоян Атипов на 32 години, съобщиха от прокуратурата.

Трима задържани след напрежението на протеста при румънското посолство

Георгиев ще отговаря пред Темида за повреждане на чужда движима вещ - лек автомобил. Той е счупил чрез удари с ръце предното стъкло на колата и скачайки повредил предния капак. Младият мъж е обвинен в хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

„Жената, която е управлявала автомобила и съпругът й твърдят, че Георги е счупил с лакът стъклото в левия ъгъл. От записите се вижда, че там то не е счупено”, заяви адвокатът на Георги Георгиев – Полина Велчева.

В обвиненията прокуратурата обръща внимание, че действията на Георги били извършени пред двете непълнолетни деца. „Той не е знаел, че е имало деца. Разбрал е, след като видял, че има паднали хора”, поясни адвокатът на Георги.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за Георги. Той работи като готвач. 

Другият обвинен - Стоян Атипов работи като бизнес аналитик. Според обвинението Стоян е изкъртил задните номера на колата. Пред NOVA мъжът отказа коментар. Каза само че си е изпуснал нервите, но не бил виновен. Той е на свобода срещу 500 лева.

Жената от белия автомобил също запази мълчание. За нея се знае, че е зъболекарка. Тя не е политически обвързана. Въпреки обвиненията, че е провокатор, Елена получи подкрепа от свикания контрапротест за защита на жените и децата.

Разследването по случая продължава, а от защитата ще искат записи от камери.

Протестиращите блокираха майка с деца пред румънското посолство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.