Това реши съдът

И двамата задържани за случая с потрошената кола на протеста пред румънското посолство излязоха на свобода срещу 500 лева гаранция. В четвъртък и вторият арестуван - Георги Георгиев, бе освободен. Това стана след решение на съда, научи NOVA. 

Според съда по делото има данни, че 25-годишният мъж е удрял колата на Елена Мицева. Магистратите обаче посочиха, че действията на Георги не се отличават с особена дързост и цинизъм, тъй като Мицева сама е рискувала безопасността на малките си деца, влизайки с колата си към множеството протестиращи. Съдът каза още, че на свобода няма опасност Георги да извърши престъпление или да се укрие от разследващите. 

По-рано през деня прокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев. Според разследващите младежът скачал по предния капак на колата на майката с децата и счупил стъклото като го удрял с ръце. 

Прокуратурата поиска постоянен арест за един от задържаните на "Ситняково"

Пред съда Георгиев заяви, че не е участвал в погрома на колата, а е бил само на протест. 

„Той обясни, че няма съпричастност по увреждането на автомобила. Заяви, че се е възползвал от мирното си право да протестира и че се е доближил до колата едва, след като госпожата е потеглила през тълпата, за да предотврати тя да нанесе щети върху протестиращите”, поясни адвокатът на мъжа.

Другият обвинен - Стоян Атипов, също е на свобода срещу гаранция.

Двама с обвинения заради потрошената кола на "Ситняково" (СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.