Намерено е незаконно оръжие и голяма сума пари

Задържаха 11 души при полицейска акция във Враца. Сред тях е лихвар от близкото село Мраморен. Други двама пък са прибрани в ареста за наркотици.

Извършени са проверки на физически лица, адреси и автомобили във Враца и селата Мраморен, Нефела, Осен, Краводер и Баница.

Oткриха 4,5 тона канабис (СНИМКИ)

В частен дом в село Нефела, обитаван от криминално проявен мъж, са намерени и иззети 31 000 лева и 800 евро, талони на автомобили, незаконно оръжие - 2 пистолета  и боеприпаси, множество документи - „Запис на заповед“, договори за покупко-продажба на автомобили, тефтерче с имена, дебитни карти и др. Собственикът на имота се е занимавал с лихварска дейност.

В дворно място на частен имот в село Мраморен са открити 42 растения канабис с височина 150 см с общо тегло листна маса около 3 кг.

При обиск на мъж във Враца са намерени 12 пакетчета, съдържащи кокаин, а в жилището на същото лице е открита електронна везна, сгъвки с кокаин и канабис.

Прокуратурата погва дилърите на наркотици около училищата

В рамките на операцията са извършени проверки на 14 адреса, 89 автомобила, проверени са и 148 души. Образувани са 3 досъдебни производства и 1 бързо полицейско производство, съставени са 8 акта и 29 фиша по Закона за движение по пътищата. Като съпричастни към извършване на различни по вид престъпления, за срок до 24 часа, са задържани 11 души.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.