Задържани и с обвинения са двама мъже и една жена

Две нарколаборатории за производство на марихуана бяха разкрити в Ловешко. Помещенията, в които се отглежда дрогата, се намират в центъра на град Летница. Работили са под прикритие без местните да предполагат за съществуването им. Едната била в хотел, а другата била маскирана като фирма, която произвежда алуминиева дограма. Има и задържани.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тръгвайки из прилежащите приземните помещения на хотел в центъра на Летница, се стига до помещение, в което има стар хладилник и електрическо табло. Именно електрическото табло обаче се издърпва и зад него се появява вход към тайно помещение.

Таблото има заключващ механизъм, който се отваря от вътрешността на стария хладилник с определен цифров код.

Разбиха голяма нарколаборатория в Ямбол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изградената нарколаборатория е с инвестиция за стотици хиляди левове. Толкова е и само месечния капацитет за производство на висококачествена марихуана.

Правейки оглед на намиращите се в съседство сгради, разследващите се натъкват на още една нарколаборатория, която е като тази до хотела. Прикритието й обаче е друго.

„Официалната дейност, зад която стои нарколабораторията, е цех за производство на алуминиева дограма”, обясни Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Задържани и с обвинения за производство и разпространение на наркотици са двама мъже и една жена. Иззетото количество дрога, което предстои да бъде унищожено е от 700 растения. Имало е и готова изсушена стока.

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

„Цялото количество на в двете нарколаборатории, готово да се пласира на пазара, е 50 кг”, обясни Валентин Вълков.

От началото на годината в Ловешко са образувани 77 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотици. 55 лица са привлечени като обвиняеми. След акцията в Ловешко главния прокурор Иван Гешев написа, че борбата на прокуратурата с разпространението на наркотици продължава. Усилията на МВР и държавното обвинение ще се насочат към училищата и пласирането на дрога на деца.

Само за два месеца в Ловешко са разкрити и разбити 3  големи нарколаборатории, които месечно произвеждат наркотици за стотици хиляди левове.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.