Протестиращите посрещнаха прокурорите преди Националното им съвещание

Нови блокади в столицата. Окупирана бе сградата на Софийската областна управа. Преди дни губернаторът се изказа остро срещу протестите. Група протестиращи посрещнаха и прокурори от цялата страна, които се събраха на Национално съвещание.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Около 10 часа един от протестиращите е задържан, след като прескочил мантинела. По информация на СДВР той не е изпълнил полицейско нареждане. Предстои да се разбере дали мъжът е опитал да блокира движението по Околовръстното шосе или просто да пресече нерегламентирано.

 

 

Протестът пред резиденция „Бояна” премина спокойно, с изключение на лека ескалация на напрежението между протестиращите и полицията. Конфликтът беше разрешен мирно, а исканията на протестиращите остават непроменени.

По време на демонстрацията, протестиращи закачаха листовки по чистачките на преминаващите автомобили или ги хвърляха през отворените прозорци. Събитието премина при засилено полицейско присъствие.

 

 

По-рано днес протестиращи оставиха цветя пред входа Софийската областна управа и поискаха диалог с Илиян Тодоров. Той разкритикува действията на хората от протеста, които миналата седмица блокираха кръстовището пред румънското посолство и се стигна до напрежение с жена с кола.

47-мият ден на протести започна спокойно. Около 8:30 часа недоволни граждани се събраха пред сградата на Областната управа на бул. "Витоша". Те поднесоха цветя и поканиха областния управител Илиян Тодоров на диалог.

ОСТЪР КОМЕНТАР: Областен управител разкритикува протестите

Причината - негов остър коментар срещу протестиращите във Facebook след инцидента на бул. "Ситняково", при който се стигна до сблъсък между демонстранти и лек автомобил. Там е била и Анна Радева, която се е опитала да спре сблъсъка.

 

 

А 46-ата вечер на протести в столицата премина спокойно. Традиционно протестиращите се събраха в "Триъгълника на властта", а по сградата на Министерския съвет полетяха памперси и бонбони.

Контрапротестиращи пък се бяха събрали край кръстовището до румънското посолство, за да не допуснат блокирането му. По-късно вечерта демонстрантите проведоха и традиционното си шествие. То достигна до палатковия лагер на "Орлов мост". Очаква се протестите да продължат и в понеделник вечерта.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.