Мярката се въвежда след увеличението на броя инфектирани с коронавирус

Франция отново затяга мерките срещу разпространението на коронавируса. От тази сутрин носенето на маски става задължително навсякъде в Париж.

Мярката се въвежда след увеличението на броя на заразените. Само за ден, новите случаи в страната са 6111. Жителите на френската столица нямат против.

„Знам, че не е приятно, когато говорим, защото не винаги се разбираме. Не е лесно да се диша през маска, но е необходимо”, каза жителят на Париж Жан Кристиан.

Досега носенето на маска в закрити помещения с много хора също беше задължително, но сега властите се опитват да се справят с големия скок на новозаразените.

„За мен нищо не се променя, тъй като съм свикнал да нося маска в градския транспорт и сега просто ще продължа да я нося и в офиса си”, каза жителят Седрик.

Новата мярка ще се отнася за всички пешеходци, за хора със скутери и мотоциклети в Париж и предградията му. Полицията във френската столица обаче уточни, че тя не е необходима за колоездачите и хората, които тренират на открито. Кметът Ан Идалго поясни, че учениците ще получат многократни маски, когато влязат в класните стаи на 1 септември.

Информация: Петя Желева

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.