Шампионите крачат уверено в българското първенство

"Лудогорец" надви с 2:0 "Етър" на стадион „Ивайло“ в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Шампионите трябваше да чакат едва до 80-ата минута, за да открият резултата, благодарение на Клаудиу Кешеру. Второто попадение бе дело на Чибота. По този начин "орлите" се изкачват на първото място във временното класиране с актив от 9 точки. "Етър" остава последен с нула.

Ето как протече мачът по минути:

В първата минута Ихинио Марин имаше възможност за гол, но ударът му мина високо над вратата, след като бе притиснат от двама бранители.

Първото статично положение за гостите дойде в петата минута. Каули центрира на първа греда след корнер, топката бе отклонена към Жоржиньо, който отправи изстрел с глава, но в аут.

В деветата минута Моци подаде на Марин в наказателното поле, испанецът стреля от близка дистанция, но Господинов спаси.

"Лудогорец" разгроми "Черно море" с 4:1 (ВИДЕО)

В 27-ата минута Текпетей използва визията си и копна топката над защитник, опитавайки се да намери Марин, но противниковият играч все пак изби в корнер. След него обаче отбраната се справи с опасността.

5 минути след това дойде най-добрия шанс за "болярите". Никола Колев пое топката и шутира с десния крак отдалеч, но тя излезе на сантиметри в аут.

35-та минута. Ихинио Марин отново се оказа на най-добрата позиция за гол, но неговият опит с левия крак бе избит в ъглов удар. След неговото изпълнение обаче бе извършено нарушение в атака срещу Анатоли Господинов.

 

 

В 65-ата минута влезлият като резерва Клаудиу Кешеру изпълни пряк свободен удар, след който обаче топката профуча леко встрани от лявата греда на Господинов.

В 73-ата минута Кешеру бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле, но не успя да си поеме по хубав начин топката и защитник изби в корнер. След неговото изпълнение Григоре се извиси над всички и отправи силен удар, но Анатоли Господинов се отличи със страхотно спасяване.

"Лудогорец" представи четвърти нов (ВИДЕО+СНИМКИ)

В 80-ата минута резултатът бе открит. След като Иванов първоначално пресече подаване на Чибота, топката се озова у Кешеру, който без да се замисля отправи силен шут по земя с десния крак, с който препарира Господинов и откри резултата.

В самия край на срещата Елвис Ману намери по прекрасен начин непокритив Чибота, който с фирмерно докосване по земя прати топката в долния ляв ъгъл на Господинов.

Стартов състав на "Етър": Анатоли Господинов, Здравко Запрянов, Мариян Иванов, Пламен Крачунов, Георги Купенов, Антон Огнянов, Даниел Пехливанов, Никола Колев, Яни Пехливанов, Стелиян Добрев, Преслав Боруков.

Резерви: Христо Иванов, Валентин Йосков, Иван Петков, Иван Михайлов, Кольо Станев, Калоян Митев, Иван Скерлев.

Старши треньор: Тодор Киселичков

Стартов състав на "Лудогорец": Ренан дос Сантон, Сисиньо, Талеб Тауата, Алекс Сантана, Ихинио Марин, Анисе, Жоржиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Бернард Текпетей, Каули Оливейра.

Резерви: Владислав Стоянов, Антон Недялков, Елвис Ману, Мавис Чибота, Светослав Дяков, Клаудиу Кешеру, Иван Йорданов.

Старши треньор: Павел Върба.

Главен съдия: Волен Чинков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.