Шофьори на джипове до Седемте рилски езера се събраха пред полицията в Дупница

Обвинение и арест за 72 часа на шофьора, за когото прокуратурата твърди, че е преминал с джипа си през крака на полицай. Инцидентът стана в събота, когато силите на реда започнаха масови проверки за нерегламентиран превоз на пътници с джипове към Седемте рилски езера.

Джип прегази крака на полицай на път за Седемте рилски езера

Колеги на задържания шофьор днес се събраха пред полицията в Дупница. А полицейското присъствие в района на Седемте рилски езера беше засилено. Именно оттам минаваха джиповете, преди да им бъде наложена забрана.

На път в района се е случил и инцидентът - полицай е подал сигнал към шофьора да спре. Той обаче не се подчинил, тръгнал към служителя на реда и премазал крака му. Според близките на задържания шофьор, той не е виновен за инцидента с полицая.

„Защото се е изплашил и е избягал, гонили са го с джип – бял, с благоевградска регистрация, не го знам точно. Няма такова нещо, полицаят е бил вчера на крака, ако му мине през крака джип, просто няма как”, твърдят те.

Гешев: Продължават проверките на лица, свързани с "братя Галеви" в Дупница

В ранния следобед стана ясно, че задържаният шофьор вече е обвиняем. От прокуратурата уточниха, че мъжът е избягал от полицията, използвайки съпротива, като деянието му се отличавало с изключителен цинизъм и дързост. От държавното обвинение добавиха, че е налице висока обществена опасност заради вероятността мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление, той ще остане в ареста още 72 часа. А в планината днес полицейското присъствие беше много засилено. Въпреки това в рубриката „Моята новина” наши зрители изпратиха клип, на който отново се вижда джип край лифта.

 

 

Шофьорите на джиповете са категорични, че с акцията си в планината полицията хаби излишен ресурс.Пострадалият полицай е в добро състояние. Травмата на крака му не е сериозна. Разследването по случая продължава.

Полицейското присъствие в района на Дупница и Сапарева баня през целия ден остана засилено. Продължава операция по издирването на изчезналия Янек. За сега не се съобщава за сериозен напредък в разследването. След от Янек Миланов няма.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.