От Примера Дивисион внесоха яснота по случая с звездата на 'Барселона"

От Ла Лига пуснаха официално съобщение по "най-горещата" тема - за бъдещето на Лионел Меси. Шефовете на испанския футбол внесоха яснота по случая, заявявайки, че Лео може да напусне "Барселона" само ако бъде платена клаузата му от 700 милиона евро, която фигурира в договора, предаде gong.bg.

Аржентинско издание: Меси напуска "Барселона"

"Във връзка с различните интерпретации, публикувани в последните дни в различни медии, отнасящи се за ситуацията с договора на Лионел Андрес Меси с "Барселона", Ла Лига смята, че е необходимо да разясни нещата, след като анализира договора на играча с клуба:

Историческата раздяла на Меси с "Барса" - топ новината в спортния свят (ВИДЕО)

- Договорът е настоящ и в него има "клауза за прекратяване", приложима в случай че Лионел Андрес Меси реши да настоява за предсрочно и едностранно прекратяване на договора в съответствие до 26 юни. В съответствие с разпоредбите и процедурите Ла Лига няма да извърши предварително прекратяване и играчът може да напусне само ако се покрие освобождаващата му клауза", написаха от Ла Лига.

МОМЧЕТО СИ ОТИВА: Най-паметните моменти на Меси в „Барселона” (ГАЛЕРИЯ)

СЛУЧВА СЕ: Гуардиола е пристигнал в Барселона, за да се срещне с Меси (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Барселона" и "Манчестър Сити" са постигнали съгласие за Меси

Предимствата на "Манчестър Сити" в надпреварата за (без)ценния Меси

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.