Това сочат данните на Европейския център за контрол на заболяванията

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 по света вече са над 26 милиона. Смъртните случаи са повече от 863 хиляди.  Редица държави съобщават за рекорден брой нови случаи за денонощие. Тревожни данни публикуваха и от агенцията по здравеопазване на Европейския съюз.

163 са новите случаи на коронавирус у нас

Броят на заразените с коронавирус в Европа в момента е на нивата, които бяха отчетени през месец март, когато заразата беше в силата си. В Европа броят на случаите е 46 на 100 хиляди души, а през март съотношението е било 40 на 100 хиляди.

Според  директора на Европейския център за контрол на заболяванията Андреа Амон през лятото заразата не е  излязла във ваканция.  В Европа, броят на случаите е 46 на 100 хиляди души, а през март тази цифра е била 40 на 100 хиляди.

Първи случай на COVID-19 в най-големия бежански лагер в Гърция

„Почти сме обратно на нивата, които регистрирахме през март. Епидемиологичната ситуация в различните държави не е еднаква. Ръстът на заболеваемостта се дължи на много фактори и най-важният от тях е кой е тестван и колко теста общо са направени”, каза Амон.

Във Франция новите случаи на COVID-19 доближиха пика си от края на март. Броят на хоспитализираните в интензивни отделения расте с най-бързия си темп за последните почти два месеца. За рекорден денонощен ръст на заразените съобщава и Чехия, а Словакия отбеляза рязко увеличение на новите случаи за денонощие.

 

 

Положителна проба за коронавирус е дал Силвио Берлускони. Бившият италиански премиер и медиен магнат, който ще навърши 84 години, се чувства добре и продължава да работи от дома си в Аркоре, близо до финансовия център Милано. Именно там той ще прекара и карантината.

Холивудският актьор Дуейн Джонсън - Скалата съобщи, че той, съпругата му и двете им малки дъщери са се възстановили от COVID-19, след като са дали положителни проби. Във видео, качено в Instagram, 48-годишният Джонсън съобщава, че семейството му се е заразило преди около 2 седмици и половина от близки приятели. Скалата признава, че това е било едно от най-големите предизвикателства за него и семейството му и призовава за дисциплина при спазването на ограничителните мерки.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.